Hoe ziet jouw ultieme voorbereiding eruit?

De ultieme voorbereiding is de belangrijkste basis voor een succesvolle onderhandeling en eindigt er niet. Je voorbereiding gaat door tijdens de onderhandeling en houdt eigenlijk nooit op. Als je tijdens het onderhandelen goed genoeg luistert, krijg je extra informatie die je nooit ergens anders had kunnen krijgen. Sterker nog, als je hetzelfde onderwerp later nog eens tegenkomt, profiteer je nog steeds van de voordelen van je voorbereiding op deze specifieke onderhandeling.

Een vleugje Sherlock Holmes: Ben je een speurneus?

Voordat je met onderhandelen begint, moet je van alle aspecten van de onderhandelingen op de hoogte zijn. Bepaal welke onderwerpen het belangrijkst zijn voor de volgende onderhandelingen waar jij bij betrokken bent en ga aan het werk. Verzamel informatie over de volgende twee categorieën:

  • Het onderwerp van de onderhandelingen
  • Degene met wie je onderhandelt

 

Een vleugje Sigmund Freud: Stel en interpreteer vragen

Denk eraan dat de antwoorden die je tijdens onderhandelingen krijgt niet altijd hoeven te kloppen. Wek altijd de indruk dat je tevreden bent met een antwoord en… controleer het dan zelf. Jij bent diegene die verantwoordelijk is voor de juistheid van de gegevens waarop je vertrouwt.

Er zijn vrijwel geen regels die gelden voor alle onderhandelingen, behalve de volgende:

  • Houd je ogen en oren open voor alle informatie die je kunt krijgen over de personen waarmee je onderhandelt. Je wilt alles weten over hun motieven, hun doelen en hun wensen.
  • Ironisch genoeg geldt ook altijd dit: je krijgt sneller wat je wilt als je je richt op wat de ander wil.

 

Schrijf het op

Maak altijd een lijstje met hoofdpunten voordat je aan de onderhandelingstafel plaatsneemt. Je kunt deze punten proberen te onthouden, maar het is verstandiger om je punten op te schrijven. De precieze inhoud van het lijstje is natuurlijk afhankelijk van de precieze inhoud van de onderhandelingen, maar probeer het lijstje altijd te maken. Zelfs wanneer je gaat onderhandelen over iets heel eenvoudigs kan het geen kwaad van tevoren de hoofdpunten te noteren.

 

Sommige mensen denken dat je groot, gemeen of streng moet zijn om macht te krijgen, maar de beste en eenvoudigste manier om meer macht te krijgen is door je goed voor te bereiden. Je zult misschien de beste onderhandelaar ter wereld tegenover je krijgen, maar als jij je goed hebt voorbereid en de ander niet, heb je toch een voorsprong.

 

Maak er werk van en speel een beetje Freud en Sherlock tegelijkertijd. Het zal je schitterende resultaten geven in je volgende onderhandelingen.

 

Veel onderhandelingssucces

Katrien

 

Jouw pad naar onderhandelingssucces

Ontdek de 7 belangrijkste stappen waarmee je aan zelfvertrouwen wint en je doelen haalt

You have Successfully Subscribed!