Aanbod

Succesvol onderhandelen
Onderhandelen is vaak stresserend. Je wilt er zoveel mogelijk uithalen voor jezelf, maar tegelijkertijd dien je ook rekening te houden met de wensen van je gesprekspartner. Heb je soms het gevoel dat je over je heen laat lopen tijdens een onderhandeling? Of doe je het zelf ten koste van een toekomstige samenwerking? Of is het resultaat eerder een flauw compromis, waar niemand echt gelukkig van wordt? Dan is deze opleiding iets voor jou!

5 simpele stappen om iedere onderhandeling succesvol af te sluiten
In deze training leer je hoe je zelfzeker en op een constructieve manier kunt onderhandelen en finaal een resultaat bereikt waar iedereen zich kan in vinden.

Doelgroep
Voor iedereen die betere resultaten wil halen tijdens een onderhandeling

Resultaat
Na afloop van de training kan je een constructieve onderhandeling opstarten en afsluiten. Zo kom je tot een echt gesprek met een eindresultaat waarin beide partijen zich kunnen vinden.

Programma

  • Van gezeur en frustratie naar constructieve onderhandelingen

‘Ik wil af en toe thuis werken, maar daar heeft mijn baas geen oren naar.’ ‘Mijn man wil weer de bergen in, maar ik wil echt eens iets anders.’ ‘Mijn collega wil steeds de radio aan, maar daar word ik gek van.’

Allemaal voorbeelden waar je kan onderhandelen, maar het vormen vaak problemen die uitmonden in gezeur, ruzie en frustratie.  Hoe vermijd je dat en kom je tot een constructieve onderhandeling?

  • Een degelijke voorbereiding is de basis tot succes

Tijdens de voorbereiding onderscheidt de goede onderhandelaar zich van de slechte. Je gaat de onderhandeling in met alle info die je eerder hebt vergaard. Als je deze gedurende het overleg nog moet verzamelen, sta je al flink op achterstand.

In dit onderdeel bekijken we wat best gekend is vooraleer je de onderhandeling start, zodat je tijdens het gesprek je je volledig kunt toeleggen op wat zich aan de tafel afspeelt. Je vermijdt hiermee afgeleid te worden door gebrek aan dossierkennis of twijfels omtrent je onderhandelingsruimte.

  • De verschillende fases in een onderhandelingsgesprek

In dit onderdeel wordt de onderhandeling gepresenteerd als een proces waarin je als onderhandelaar een aantal fases moet doorlopen. Elke fase kent zijn eigen dynamiek en spelregels en vraagt van jou telkens een ander gedrag. Ken je deze fasering en spelregels niet, dan kun je flink de mist in gaan.

  • Leren argumenteren

Na het presenteren van de openingsvoorstellen wissel je argumenten uit en toets je elkaars vastberadenheid en inhoudelijke onderbouwing. Een goede onderhandeling vereist daarbij een stevige discussie. Bij momenten krijgt ze zelfs het karakter van psychologische oorlogsvoering. In dit onderdeel bekijken we hoe je je tijdens dit verbale geweld overtuigend kunt presenteren.

  • Herkennen en ombuigen van ‘dirty tricks’

In dit onderdeel van het programma leer je veelvoorkomende dirty tricks herkennen en effectief pareren.

Jouw pad naar onderhandelingssucces

Ontdek de 7 belangrijkste stappen waarmee je aan zelfvertrouwen wint en je doelen haalt

You have Successfully Subscribed!